Soppstroganoff
Denne soppstroganoffen er så god og fyldig i smaken at den faller i smak hos de fleste. Det er både sopp, søtpotet og bønner i den, men man kan bytte ut ingrediensene etter smak og behag. Det er den kremete sausen med cashewnøtter som forhøyer hele smaken.
1 rødløk, hakkes fint
2 hvitløkskløfter, finhakkes
500 g tilsammen av søtpotet og sopp (aromasopp anbefales)
500 g kokte/hermetiske bønner (bland gjerne kidneybønner, kikerter eller bruk bønnemiks)
Fres rødløk og hvitløk i litt olje eller vann i et par minutter. Tilsett søtpotet i terninger og sopp i skiver og fres videre med litt salt i ca 10 min. Lag sausen imens.
Saus (alt blandes i blender)
150 gram cashewnøtter (usaltetde, rå)
6,5 dl havremelk
2 ss soyasaus
1 ts hvitløkspulver
1 ss dijonsennep
saft av 1/2 sitron
ev. litt salt (smak til)
Alle ingrediensene kjøres i blender til en jevn blanding, må gjerne kjøres to ganger på sausfunksjonen. Hell blandingen over i kjelen med grønnsaksblandingen, ha i bønner og kok i ca 20 min til sausen tykner og alle grønnsakene er gjennomkokt. Serveres sammen med kokt fullkorsris og salat eller kokt brokkoli.