Plantebaserte pålegg til sunne brødmåltider
Det finnes mange gode og mettende plantebaserte pålegg til brødskiva. Grønnsaker og frukt kan brukes som pålegg direkte men det metter enda mer hvis man bruker belgfrukter, tofu eller nøtter og lager et smakfullt og næringsrikt pålegg. Med frukt eller grønnsaker på toppen eller ved siden av, blir det et mettende brødmåltid fullt av sunne plantestoffer.
Her er noen forslag til pålegg:
- Avokado med tomatskiver
- Nøttesmør/peanøttsmør med banan eller annen frukt/bær
- Hjemmelaget mandel-og valnøttsmør finner du oppskrift på her: https://www.veganmisjonen.com/2014/04/oppskrift-mandel-valnttsmr-kanel.html
- Linsepostei av moste kokte linser smaksatt med soltørket tomat, løk- og hvitløkspulver og ev. soltørket tomat. Eller en ovnsbakt linsepostei:
https://www.veganmisjonen.com/search?q=linsepostei
- Bondrups levepostei med tofu og solsikkekjerner https://www.veganmisjonen.com/search?q=tofu++p%C3%A5legg
- Hummus med tomatskiver/grønnsaker på: https://www.veganmisjonen.com/2010/02/hummus.html
- Tofu-smøreost: mos/blend tofu sammen med soltørket tomat og krydder/ferske urter du liker
- Tunfisksalat uten tunfisk, med kikerter
https://plantbasedcookingshow.com/2019/03/31/mock-tuna-salad/
- Makrell i tomat uten fisk, Sprell i tomat
https://www.veganmisjonen.com/2017/11/oppskrift-sprell-i-tomat-vegan-makrell.html
- Pesto med tomatskiver (et enkelt go-to pålegg)
- Ferdigkjøpte vegetarposteier eller soyasmøreoster med grønnsaker
For å få maksimalt med næring i et brødmåltid, bør man velge fullkornsbrød, gjerne med 100% fullkorn eller i alle fall 75%. Ikke alle grovbrød i butikken er så grove som man tror så man må lese på ingrediensene eller gå for et tungt rugbrød av dansk type. Baker man brødet selv, er det ingen problem å kun bruke sammalt mel og havregryn. De groveste knekkebrødene er 100% fullkorn.
Det finnes mange gode og mettende plantebaserte pålegg til brødskiva. Mange grønnsaker og frukt kan brukes som pålegg alene men det metter enda mer hvis man bruker belgfrukter, tofu eller nøtter og lager et smakfullt og næringsrikt pålegg. Grønnsakene legger man på toppen og får et perfekt smørbrød full av sunne plantestoffer.
Her er noen forslag til pålegg:
- Avokado med tomatskiver
- Nøttesmør/peanøttsmør med banan eller annen frukt/bær
- Hjemmelaget mandel-og valnøttsmør finner du oppskrift på her: https://www.veganmisjonen.com/2014/04/oppskrift-mandel-valnttsmr-kanel.html
- Linsepostei av moste kokte linser smaksatt med soltørket tomat, løk og hvitløkspulver og ev soltørket tomat, eller ovnsbakt linsepostei:
https://www.veganmisjonen.com/search?q=linsepostei
- Bondrups levepostei med tofu og solsikkekjerner:
https://www.veganmisjonen.com/search?q=tofu++p%C3%A5legg
- Hummus med tomatskiver/grønnsaker på: https://www.veganmisjonen.com/2010/02/hummus.html
- Tofu-smøreost: mos/blend tofu sammen med soltørket tomat og krydder/ferske urter du liker
- Tunfisksalat uten tunfisk, med kikerter
https://plantbasedcookingshow.com/2019/03/31/mock-tuna-salad/
- Makrell i tomat uten fisk /sprell i tomat)
https://www.veganmisjonen.com/2017/11/oppskrift-sprell-i-tomat-vegan-makrell.html
- Pesto med tomatskiver (et enkelt go-to pålegg)
- Ferdigkjøpte vegetarposteier eller soyasmøreoster, med grønnsaker
For å få maksimalt med næring i et brødmåltid, bør man velge fullkornsbrød, gjerne med 100% fullkorn eller i alle fall 75%. Ikke alle grovbrød i butikken er så grove som man tror så man må lese på ingrediensene eller gå for et tungt rugbrød av dansk type. Baker man brødet selv, er det ingen problem å kun bruke sammalt mel og havregryn. De groveste knekkebrødene er 100% fullkorn.