Mozarella m silketofu
Det smaker som ost og det ligner på smeltet ost, men er laget av silketofu og noen få smaksettende ingredienser pluss tapiokastivelse. Tapiokastivelsen er nødvendig for å få den seige ostekonsistensen. Denne finnes i helsekostbutikker eller asiatiske butikker.
1 kartong silketofu (300 gram)
0,5 hvitløkskløft
0,75 dl usøtet soyamelk
0,5 - 1 ts salt
juice av 0,5 - 1 sitron (smak til)
0,5 dl næringsgjær
3 ss tapiokastivelse
Kjør alt sammen i en blender eller foodprosessor. Smak om du vil tilsette mer sitron eller salt. Ha det over i en liten kjele og kok opp mens du rører jevnt og unngår klumper. Bruk visp. Kok forsiktig på lavere varme mens du rører til konsistensen bli seig som smeltet ost. Bruk sausen på toppen av lasagne eller pizza, eller avkjøl den og bruk den i salater mm.