Maispletter, enkle

21.08.2024

Disse maisplettene er for maiselskere og alle andre. De lages raskt og kan spises når som helst. Dette er en oppskrift som er lånt fra En skikkelig digg kokebok-2 med litt småendringer.

2 gulrøtter, revet

1/2 squash, revet 

2 små bokser med mais, avrent

2 dl kikertmel

2 vårløk, hakket

2 ss gresskarkjerner

2 hvitløkskløfter, presset/ 2 ts most hvitløk fra glass

1 ss soyasaus/tamari

1-2 ts lønnesirup

1 ts kyllingkrydder

0,5 ts salt

litt olje til steking

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Form passe store pletter med en skje eller hendene og stek gyldne i 3-5 min på hver side. Server gjerne med en yoghurtdipp laget av:

1,5 dl kokosyoghurt

1 håndfull korianderblader eller mynteblader, hakket

saften av 1/2 sitron eller lime

litt salt og pepper