Frøknekkebrød

25.03.2020

Knekkebrød er veldig enkelt å lage selv. Disse har tre typer frø og fire typer korn, men mangler man en av korntypene så kan man øke mengden havregryn tilsvarende. 

2 dl havregryn

2 dl havrekli

2 dl hvetekli/kruskakli

2 dl grovt rugmel (alternativt havregryn)

2 dl sesamfrø

2 dl solsikkekjerner

2 dl linfrø

2 tsk salt

7 dl vann

Bland alle ingrediensene godt i en bakebolle. La blandingen stå og tykne i 10-15 minutter før den fordeles på tre bakeplater med bakepapir/silikonunderlag. Sett stekeovnen på 150 grader varmluft.

Smør den tykke røren utover bakeplatene med en slikkepott til et jevnt lag uten hull, helt ut til kantene. Prøv å få laget på de tre platene ca like tykke. Sett alle platene inn i ovnen med god avstand imellom og la de steke i 15 minutter først. Ta de ut og del opp i 12 ruter pr plate med en pizzarulle. Sett platene inn igjen og stek videre i ca 50 min.

Ta ut knekkebrødene og sjekk om de er tørre nok. Det er lurt å snu bakepapirene og bare ta de bort mens en plukker ut alle de tørre, ofte langs kantene. Som regel må en del i midten stekes videre i ca 30 minutter i 100 grader, eller til de er sprø. Oppbevar knekkebrøene i en tett boks.