Enkel lapskaus/potetgryte
Poteter og rotfrukter er god og mettende mat og samtidig norskprodusert og bærekraftig. Gryter og supper kan jevnes med poteter som kokes godt og moses med stavmikser.
6 - 8 middels store gule poteter (800-1000 g), deles i terninger
2 gulrøtter, i biter/skiver
1 middel løk, hakkes
1 boks kikerter, skylles
8-10 dl vann (eller mer)
3 ss næringsgjær
1 ss tørket dill
1 ts dijonsennep
4-6 dl grønnkål, hakket
0,5 - 1 ts salt
pepper
Skyll potetene, men hvis de er rene nok så er det ikke nødvendig å skrelle dem. Start med løken og gulrøttene og ha de i en stor kjele med 2 ss soyasaus og surr dem i noen minutter. Ha i poteter og kikerter og vann og kok alt i ca. 15 min til potetene er myke. Tilsett dill, sennep og næringsgjær. Ta ut ca halvparten av mengden i en bolle og kjør lett med stavmikser uten at det blir helt pure, og ha det tilbake i gryte. Ha i grønnkål og kok opp. Grønnkålen kan også tilsettes av hver enkelt hvis man koker den ved siden av. Smak til med salt og pepper. Serveres f.eks med flatbrød/knekkebrød.