Enkel lapskaus/potetgryte

29.02.2024

Poteter og rotfrukter er god og mettende mat og samtidig norskprodusert og bærekraftig. Gryter og supper kan jevnes med poteter som kokes godt og moses med stavmikser.

6 - 8 middels store gule poteter (800-1000 g), deles i terninger

2 gulrøtter, i biter/skiver

1 middel løk, hakkes

1 boks kikerter, skylles

8-10 dl vann (eller mer) 

3 ss næringsgjær

1 ss tørket dill

1 ts dijonsennep

4-6 dl grønnkål, hakket

0,5 - 1 ts salt

pepper


Skyll potetene, men hvis de er rene nok så er det ikke nødvendig å skrelle dem. Start med løken og gulrøttene og ha de i en stor kjele med 2 ss soyasaus og surr dem i noen minutter. Ha i poteter og kikerter og vann og kok alt i ca. 15 min til potetene er myke. Tilsett dill, sennep og næringsgjær. Ta ut ca halvparten av mengden i en bolle og kjør lett med stavmikser uten at det blir helt pure, og ha det tilbake i gryte. Ha i grønnkål og kok opp. Grønnkålen kan også tilsettes av hver enkelt hvis man koker den ved siden av. Smak til med salt og pepper. Serveres f.eks med flatbrød/knekkebrød.