Crunchy musli søtet med daddel og banan

29.01.2020

Knasende crunchy musli trenger ikke være full av sukker og fett. Denne er søtet med en blanding av banan, dadler, vann og vaniljedråper som er blendet sammen. Tørking på lav temperatur over natten gir en sprø konsistens.

18 dl store havregryn

2,5 dl gresskarfrø

2 dl kokos

2,5 dl mandler, grovhakkes

Alt det tørre blandes sammen i en stor bolle.

10 - 12 dadler

2 modne bananer

1 dl vann

 1-2 ts vaniljedråper (eller annen smakstilsetning)

Dadler, bananer, vann og vaniljedråper kjøres til en purè i blender og blandes godt med det tørre.

Fordel hele massen utover to stekebrett med bakepapir.

Sett begge brettene inn i ovnen på 75 grader, varmluft, over natten eller ca 8 timer. Nyt en deilig porsjon med plantemelk/yoghurt og ev frukt/bær på.